Facebook berichten

8 maanden geleden

Vivi-Ficare

Deze leen ik even van een collega.. Dank je Hennie!Weertje hè! ☀ Weer voor een ijsje misschien? Maar voor welke ga je?

Als je op de calorieën wil letten, kan dit overzicht je misschien een handje helpen
... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

9 maanden geleden

Vivi-Ficare

Overnight oats.. ik moest er nooit wat van hebben, maar ik ben sinds kort helemaal om. Vooral heerlijk met aardbeien en frambozen. En super te preppen. Ik maak voor 4 dagen tegelijk! ... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

9 maanden geleden

Vivi-Ficare

Heerlijk, het is voorjaar! Het moment om meer te gaan bewegen en lichter te gaan eten! Nog even wat gewicht verliezen en fitter worden voor de zomer.. 😍 En dat proberen vast te houden natuurlijk. Heb je een steuntje in de rug nodig, dan help ik je graag!
WWW. VIVIFICARE.NL
... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

11 maanden geleden

Vivi-Ficare

Onderzoek laat zien dat mensen die bijhouden wat en hoeveel ze eten en hoeveel ze bewegen, veranderingen beter volhouden. Vooral degenen die een dagplanner bijhouden, zetten vaker door.. ... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

11 maanden geleden

Vivi-Ficare

Als gewichtsconsulent kun je net het verschil maken. Met concrete adviezen, handige tips en regelmatige weegmomenten kan het deze keer echt gaan lukken. Weet je dat je vaak veel te weinig eet als je hebt besloten dat je af wilt vallen? Dit werkt juist averechts. Kijk eens op mijn website: WWW.VIVIFICARE.NLWil je dit keer echt gaan afvallen en deze zomer zelfverzekerd aan het zwembad liggen of over het strand lopen? Door net die 5 of 10 kilo te verliezen ga je vaak weer lekkerder in je vel zitten. Een gediplomeerd BGN Gewichtsconsulent begeleid en coacht jou naar een gezond eet- en leefpatroon. Neem contact op met een van onze leden: bit.ly/bgn-vind-een-lid ... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Vivi-Ficare

Twijfel je of je met je huidige voedingspatroon voldoende (en de juiste) vezels, vetten en calorieën binnenkrijgt om je streefgewicht te halen? Ga dan voor een gedegen voedingsadvies en professionele begeleiding naar een BGN Gewichtsconsulent. Via onze website zie je snel wie er bij jou in de buurt zit: bit.ly/bgn-vind-een-lid ... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Vivi-Ficare

Zoals de groente wordt gekookt op de foto, is inderdaad niet de bedoeling. Voor behoud van zoveel mogelijk vitamines en smaak kun je het beste een simpel stoommandje in je pan zetten. 🥦🌽🥬🌶🥕Tip: Kijk uit met het (te lang) koken van groenten. Bij de verwarming van groentes neemt het aantal vitamines af. Kook niet langer dan nodig en gebruik niet teveel water. 🍳 ... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Vivi-Ficare

Kort maar krachtig..! ... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Vivi-Ficare

Prima tips van mijn collega!WIST JE DAT? | Dit de gouden tips zijn om gewicht te verliezen.

Wat je niet koopt, eet je ook niet op. Het klinkt wellicht als een open deur tip, maar ik hoor vaak dat het erg goed werkt.

Wees je honger altijd voor door tijdig iets te eten. Dus eet regelmatig, al is
het maar een wortel om de scherpe kantjes van je honger af te halen.

Betrek ook je partner bij je nieuwe leefstijl en vraag of die hiermee rekening wil houden tijdens het doen van boodschappen.

Als je stopt met het maken van smoesjes en eerlijk bent naar jezelf, dan zal je sneller resultaat behalen.

Zorg dat je bord altijd voor de helft met groenten gevuld is.

Halveer je vlees en pasta en verdubbel je groenten in je pasta of rijstgerechten.

Gebruik tijdens het eten een kleiner bord. Daar eet je namelijk minder van met hetzelfde verzadigingsgevoel.

Zorg voor een goed en evenwichtig ontbijt.

Drink voldoende water

Wil je meer tips?
Maak dan nu een afspraak!!
... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Vivi-Ficare

“Honger” kan ook dorst zijn... ... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Vivi-Ficare

Dit is een lekker, snel powerontbijt!
😋
Per persoon heb je nodig:
1 banaan
1 appel (liefst die lekker zacht wordt in de magnetron
35 gram havermout
1 ei
kaneel naar smaak

Prak de banaan en snijd de appel in stukjes. (ik laat de schil er aan) Meng de havermout, het ei en de kaneel erdoor. Doe het in een magnetronbestendige schaaltje en verhit het geheel 4 minuten in de magnetron. (800 watt)
Je kunt het mengsel ook de avond van tevoren klaarzetten!
... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 jaren geleden

Vivi-Ficare

Als BGN Gewichtsconsulent aangesloten bij de BGN Gewichtsconsulentenwerk ik op basis van de richtlijnen gezonde voeding van de Gezondheidsraad. Deze richtlijnen zijn door het Voedingscentrum samengevat in de schijf van 5.
Deze richtlijnen komen niet zomaar uit de lucht vallen, ze zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
Op internet lees je veel over voeding, geen onderwerp waar zoveel meningen over zijn als eten. Meningen, geen feiten. Want de feiten zijn dat overgewicht onder Nederlanders een probleem is. In 2017 had 48.7% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht en 13.9% ernstig overgewicht (obesitas) (Bron: volksgezondheidenzorg)
De schijf van 5 geeft advies in ons dagelijks eetpatroon. Als iedereen volgens de schijf van 5 zou gaan eten, zouden deze cijfers er volgens mij heel anders uitzien. Ik werk net als mijn collega BGN gewichtsconsulenten als professional op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing. Wij geven gedegen advies dat niet uit de lucht komt vallen maar waar wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Hebben wij de wijsheid in pacht, nee! Er is nog veel op het gebied van voeding dat nog onderzocht moet worden, antwoorden op vragen die we nu nog niet hebben. Maar wij handelen op basis van de wetenschap die er nu is.
Veel spelers op de markt doen dat helaas niet. Adviseren op basis van eigen ervaring. Eigen ervaring is prachtig, maar wat voor de een werkt, hoeft niet voor iedereen te werken. We hebben het hier over je gezondheid en daar speelt de lange termijn een cruciale rol in. In de richtlijnen gezonde voeding zijn die gevolgen meegenomen.
Als BGN Gewichtsconsulent sta ik achter deze richtlijnen en laten we eerlijk zijn, gewoon eten is al moeilijk genoeg. Laten we het niet nog ingewikkelder maken.
... lees meerLees minder

Bekijk op Facebook