Er komt een moment dat je beseft dat je manier van leven niet zo gezond is voor je lichaam. Je beweegt te weinig, je eet verkeerd en teveel. Door je manier van leven heb je grote kans op het ontwikkelen van allerlei ziektes, zoals hart-en vaatziektes, kanker en diabetes 2. Je wilt hier graag iets aan veranderen. Je hebt dat wellicht al heel vaak geprobeerd, maar steeds verviel je weer in je oude gewoontes.

Dit hoofdstuk heet niet voor niets werken aan een gezonde leefstijl. Allerlei dieetgoeroes en dieetboeken beloven je dat je af kunt vallen zonder moeite. Maar dat is echt niet waar! Wat wel kan is stapje voor stapje toegroeien naar een balans, die ervoor zorgt dat je nooit meer op dieet hoeft. Je hebt je leefstijl zodanig aangepast, dat je automatisch gezonde keuzes maakt. En dan blijf je zonder moeite op je streefgewicht.

Als je al vaak op dieet bent geweest, en het is niet gelukt om blijvend een goed gewicht te houden, dan voelt dat als falen. En eigenlijk denk je dat het je toch nooit gaat lukken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De oplossing kan zijn om hulp te zoeken bij een gewichtsconsulent, die met haar kennis en ervaring een stuk persoonlijke begeleiding kan bieden. Door de coaching vind je een balans in je voedingspatroon en leefstijl. Door de regelmatige consulten heb je een stok achter de deur, en wordt je telkens weer gestimuleerd om door te zetten. Want iedere verandering heeft tijd nodig om in je systeem te settelen.

Wil je voor eens en voor altijd af van dat eeuwige di√ęten, maak dan een afspraak voor een intake-gesprek.

Intakegesprek